Een robotmaaier; de nieuwe gadget in jouw tuin

In de winter heb je er geen last van, maar in de zomer is het grasmaaien toch best een tijdrovende bezigheid. Het is dan ook niet gek dat we dit graag uit handen geven. Maar om nou gelijk een duur hoveniersbedrijf in te huren is ook weer niet voor iedereen weggelegd.  Wat nou als we jou vertellen dat je je nooit meer hoeft zorgen te maken over jouw grasmat. Dit klinkt te mooi om waar te zijn, maar met een robotmaaier zijn jouw graszorgen toch echt verleden tijd.

Wat is het en hoe werkt het?

Een robotmaaier is een compacte maaimachine die op vaste tijden en dagen automatisch jouw tuin voorziet van een strak gemaaide grasmat. Het apparaat rijdt met behulp van een accu en komt met een bijgeleverd oplaadstation. Bij aanschaf van een robotmaaier wordt deze allereerst geïnstalleerd en maai-klaar gemaakt. Dit betekend dat er gekeken wordt welk gebied er gemaaid moet worden. Het gebied wordt vervolgens afgebakend met zogenaamde begrenzingsdraden. Vervolgens wordt er in overleg met jouw gekeken wanneer je de robotmaaier wil laten draaien. Dit kan op elk tijdstip en op iedere dag van de week. De installatie face is afgerond wanneer de robotmaaier gereed is voor gebruik.

Wanneer je de robotmaaier voor het eerst gebruikt zal je opvallen dat hij geen vast banen rijdt. Sterker nog, hij kiest zijn banen willekeurig. Door het frequente en constant maaien zal je deze willekeurigheid niet terugzien in de netheid van jouw gazon. Mocht de maaier tussendoor zonder accu komt te zitten, maak je dan geen zorgen. Het apparaat zoekt geheel zelfstandig zijn oplaat station op. Je hoeft je dus ook nooit zorgen te maken of je robotmaaier stil komt te staan.

Welke robotmaaier zijn er?

Robotmaaiers zijn er in alle soorten en maten. Het verschil tussen de verschillende machines zit hem in de capaciteit van het werkgebied en het maximale niveauverschil. Dus de grote en mate van vlakheid bepaalt welke robotmaaier voor jouw tuin geschikt is. Om jou te helpen bij de keuze voor een maaier lichten wij twee verschillende Husqvarna robotmaaiers uit.

Husqvarna robotmaaier 305

De Husqvarna robotmaaier 305 staat bekend om zijn compacte vormgeving. Dit zorgt ervoor dat dit model perfect gebruikt kan worden in kleinere tuinen. In totaal heeft dit type robotmaaier een werkcapaciteit van 600 vierkante meter. Daarnaast is het apparaat geschikt om te gebruiken voor tuinen met maximaal 40 procent niveauverschil. De Husqvarna robotmaaier 305 kan via je smartphone bediend worden. Zo ben jij ten alle tijden verzekerd van een perfect gemaaid gazon.

Husqvarna robotmaaier 310

De Husqvarna robotmaaier 310 is vergeleken met de 305 een zwaarder model. Deze machine is geschikt voor een tuin van ruim 1000 vierkante meter. Ook deze robotmaaier kan gebruikt worden op een gazon met een maximale helling van 40 procent. Ook dit model kan met je telefoon bediend worden. Download simpelweg de app van Husqvarna en bepaal zelf wanneer jouw grasmat gemaaid wordt.

Het onderhoud van jouw robotmaaier

Hoef je dan helemaal niks meer te doen? Nee, natuurlijk moet je af en toe nog omkijken naar jouw robotmaaier. Zo wordt het aangeraden om eens in de 2 maanden de mesjes van de machine te vervangen, zodat het gazon optimaal gemaaid wordt.

Daarnaast raden wij aan om in de winter je robotmaaier door een dealer na te laten kijken. Hij kijkt onder meer naar de accu, messen en maakt overige onderdelen schoon. Dit verhoogt de levensduur van jouw maaier.

Laat een reactie achter