Bootcamp, de meest hippe sport van de afgelopen tijd!

Tegenwoordig is het één van de meest voorkomende sporten in een gemiddeld stadspark; bootcamp. Lekker in de buitenlucht rennen, vliegen, draven waarbij je jezelf lekker in het zweet werkt. Voor vele mensen is er geen prettigere manier om te sporten. Ook doe je het bootcampen ook nog eens in groepsverband. Waardoor deze sport ook nog eens een sociale bezigheid is. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld veel thuis werkt en gezellig onder de mensen wil komen.

Door het feit dat de sport vrij nieuw in Nederland is, kan het voor mensen onduidelijk zijn wat bootcamp nou exact inhoud. Daarom lees je in deze blog alle ins en ouds van deze groeiende actieve bezigheid.

Wat is bootcamp nou eigenlijk?

Wat is bootcamp? Is een vraag die steeds vaker gesteld wordt. Bootcamp is eigenlijk een variatie van allerlei trainingsoefeningen. Voorbeelden zijn verschillende vormen van: duurlopen, intervaltrainingen, fitness oefeningen, etc. Dit alles gebeurt onder toeziend oog van een trainer die jou begeleid in de oefeningen. Daarnaast houdt deze trainer je scherp wanneer je iets te lang met je trainerspartner staat te kletsen.

Het leuke aan bootcamp is dat je het zo gek kan maken als dat je zelf wil. Wil je allerlei attributen gebruiken om maximaal tot het gaatje te gaan of houd je het gewoon bij een duurloop en een aantal sit-ups, met bootcamp kan het allemaal.

Daarnaast is bootcamp niet locatie gebonden. Je kan het eigenlijk overal doen. In een stadspark, maar ook op het strand of in het bos. Bootcampen is voor iedereen en op elke locatie. Dit maakt de sport zo’n succes.

Ben je toch niet zo enthousiast over het sporten in groepsverband? Dan kan je altijd nog onder begeleiding van een personal trainer aan de slag gaan. Voor het vinden van een personal trainer kan je in google zoeken naar ‘personal trainer (plaatsnaam)’. Bijvoorbeeld: personal trainer Groningen.

Bootcampen doe je bij verschillende sportscholen of eenmanszaken

Bootcamp trainingen worden zowel door eenmansbedrijven als sportscholen aangeboden. Zo is in Noord-Nederland Mygymgroningen.nl een populaire sportschool die bootcamp aanbiedt. Opzoek naar een bootcamp training bij jou in de buurt? Neem eens contact op met je plaatselijke sportschool.

Het effect van bootcamp op je lichaam

Bootcamp heeft een zeer goed effect op jet gezondheid en je lichaam. Dit komt omdat de trainingsoefeningen binnen deze sport zo divers zijn. Je traint eigenlijk alle spiergroepen. Van je been-, borst-, arm-, tot buikspieren, niks wordt vergeten. Hiernaast bouw je door de duursportelementen ook nog eens een goede lichamelijke conditie op.

Is bootcamp geschikt voor jou?

Op de vraag of bootcamp geschikt is voor jou is maar één antwoord mogelijk; ja! Door het feit dat je op verschillende niveaus, als doorgewinterd sporter of beginnend sporten, kan instappen maakt deze sport tot een gezonde bezigheid voor iedereen. Daarnaast helpen de gevarieerde trainingen je aan een gezond lichaam. Het groepsverband geeft je net die motivatie om dat extra stapje harder te zetten. Daarbij helpen de mede sporters om de belangrijkste spiergroep in je lichaam te trainen; de lachspieren.

Laat een reactie achter